danszin logo
 

Programma basisonderwijs onderbouw

< terug naar overzicht

Dansspetters

Voor: groep 1, 2, 3
Tijdsduur: 2 x 45 minuten
Kosten: € 150,-

Beschrijving: Lesmateriaal ontwikkeld door Maria Speth. In twee lessen werken we één thema uit dit materiaal met de groep uit. Informeer naar de thema’s.

Dit is mijn lijf

Voor: groep 1, 2, 3
Tijdsduur: 2 x 45 minuten
Kosten: € 150,-

Beschrijving: Op een speelse manier raken leerlingen vertrouwd met hun lichaam en breiden al dansend hun bewegingsmogelijkheden uit.

De geheime brief

Voor: groep 1, 2
Tijdsduur: 3 x 45 minuten
Kosten: € 225,-

Beschrijving: Op een avond vindt Tim een geheime brief onder zijn kussen. Stap voor stap worden de aanwijzingen van de brief gedanst totdat Tm achter de betekenis van de geheime brief komt. Een dansverhaal met veel symbolen gebaseerd op het boek ‘De geheime brief’  van Eric Carle. Het verhaal leent zich goed om te evalueren met beeldend werk.

Een zaadje in de wind

Voor: groep 1, 2, 3
Tijdsduur: 3 x 45 minuten
+ 2 x 60 minuten
Kosten: € 332,50 (gedeeltelijk begeleidt door twee docenten)

Beschrijving: Centraal staat het verhaal ‘Een zaadje in de wind’ van Eric Carle. Dansend verbeelden de leerlingen het verhaald dat over het verloop van de seizoenen gaat. Een spetterende eindpresentatie op locatie en een evaluatie met beeldend werk sluiten het project af.

Opmerking: ‘Een zaadje in de wind’ maakt deel uit van het project ‘Landschap in beweging’ dat geschikt is om met de hele school te doen ( zie midden- en bovenbouw) en is ontwikkeld voor de stichting MAK Blokweer. Het totale project omvat tevens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Theater van het Landschap’.