danszin logo
 

Programma basisonderwijs middenbouw

< terug naar overzicht

Dansspetters

Voor: groep 4, 5, 6
Tijdsduur: 2 x 60 minuten
Kosten: € 150,-

Beschrijving: Lesmateriaal ontwikkeld door Maria Speth. In twee lessen werken we één thema uit dit materiaal met de groep uit. Informeer naar de thema’s.

Dans en dieren

Voor: groep 4, 5
Tijdsduur: 3 x 60 minuten
Kosten: € 225,-

Beschrijving: Lespakket van 3 lessen dans en expressie rond het thema dieren. Aan het eind van de 3e les presenteren de leerlingen zichzelf als dansende dieren, compleet met schmink of maskers.

Dans rond de wereld

Voor: groep 4, 5, 6
Tijdsduur: variabel
Kosten: € 75,- per workshop

Beschrijving: Dans ingezet bij lessen wereldoriëntatie. Bijvoorbeeld een staccato dans geïnspireerd op Flamenco uit Spanje of een expressieve tango uit Latijns-Amerika. Ook werelddelen als Azië, Australië en Afrika zijn bij uitstek geschikt om te combineren met dans. Thema en aantal lessen in overleg met de leerkracht.

Winddansers en Aardschuivers

Voor: groep 4, 5, 6
Tijdsduur: 5 x 60 minuten
Kosten: € 332,50 (gedeeltelijk begeleidt door twee docenten)

Beschrijving: Bewegingen van de natuur vertalen naar dans. Diep in de aarde danst kolkende lava, wind schuurt langzaam gebergte en water klotst tegen rotsen... al deze bewegingen vormen een landschap. Elementen uit de natuur zoals aarde, wind, dieren en water vertalen de leerlingen naar een spetterende eindpresentatie op locatie. Een evaluatie met beeldend werk sluit het project af.

Opmerking: ‘Winddansers en Aardschuivers’ maakt deel uit van het project ‘Landschap in beweging’ dat geschikt is om met de hele school te doen ( zie onder- en bovenbouw) en is ontwikkeld voor de stichting MAK Blokweer. Het totale project omvat tevens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Theater van het Landschap’.