danszin logo
 

Programma basisonderwijs bovenbouw

< terug naar overzicht

Dansspetters

Voor: groep 7, 8
Tijdsduur: 2 x 60 minuten
Kosten: € 150,-

Beschrijving: Lesmateriaal ontwikkeld door Maria Speth. In twee lessen werken we één thema uit dit materiaal met de groep uit. Informeer naar de thema’s.

Dans rond de wereld

Voor: groep 7, 8
Tijdsduur: variabel
Kosten: € 75,- per workshop

Beschrijving: Dans ingezet bij lessen wereldoriëntatie. Bijvoorbeeld een staccato dans geïnspireerd op flamenco uit Spanje of een expressieve tango uit Latijns-Amerika. Ook werelddelen als Azië, Australië en Afrika zijn bij uitstek geschikt om te combineren met dans. Thema en aantal lessen in overleg met de leerkracht.

Hey, de aarde beweegt, verandert het klimaat?

Voor: groep 7, 8
Tijdsduur: 5 x 60 minuten
Kosten: € 332,50 (gedeeltelijk begeleidt door twee docenten)

Beschrijving: Bewegingen van de natuur vertalen naar dans. Centraal staan de verschuivingen in het klimaat die plaats vinden op de aarde. Vulkaanuitbarstingen en smeltende ijskappen zijn een gevolg van een snelle klimaatsverandering. Natuurlijke processen maar ook de invloed van de mens worden verbeeld. Een spetterende eindpresentatie op locatie en een evaluatie met beeldend werk sluiten het project af.

Opmerking: ‘Hey, de aarde beweegt, verandert het klimaat? maakt deel uit van het project ‘Landschap in beweging’ dat geschikt is om met de hele school te doen  (zie onder- en middenbouw) en is ontwikkeld voor de stichting MAK Blokweer. Het totale project omvat tevens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Theater van het Landschap’.